Lielo zivi izvelk jau pirmajā naktī

Automeistars

No 4. līdz 7. jūlijam Baļotes ezerā risinājās Latvijas čempionāta karpu makšķerēšanā otrais posms. Tajā piedalījās 25 komandas, par vienu mazāk, nekā pirmajā posmā maija beigās šajā pašā ezerā.
Pēc mačiem sportisti, ka tik ekstrēmās sacīkstēs līdz šim nav nācies piedalīties – brīžiem spēcīgi lija, bet brīžiem vējam bija teju vai vētras spēks. Laika apstākļi ietekmēja arī zivju apetītī un, šīs nebija lomiem bagātākās sacensības Baļotē.

Copes nams – otrie.

Tomēr, kas māk, un kas strādā cītīgi, tam ķeras. Jau pēc pirmās dienas iezīmējās līderi – komanda “Amigo Carp”, kas pārliecinoši uzvarēja pirmajā posmā maijā. Viņu lomā bija jau piecas zivis, kamēr lielākā daļa komandu vēl bija tukšā. Otrajā dienā kļuva skaidrs, ka arī šoreiz “karpu draugi” citiem būs neaizsniedzami. Ja blakus sektoros komandām pa dienu zivju nebija vispār, vai labākā gadījumā viena vai divas, līderi varēja lepotis ar veselu duci. Pamazām iezīmējās arī pretendenti uz pārējām godalgotajām vietām.

Amigo Carp – tā ir cita līga. Tik ievērojams bija viņu pārsvars pār sekotājiem. 

Kā jau bija gaidāms, 72 stundu maratons noslēdzās ar “Amigo Carp “ (Vitālijs Ņečepurenko, Ilja Ibatuļins, Artjoms Ņečepurenko) pārliecinošu uzvaru. Komanda bija pievārējusi 59 zivis 135 kg kopsvarā. Otrajā vietā ar 29 zivīm un 63 kilogramiem palika “Copes nams” (Raivis Vasbergs, Aleksandrs Kirjanovs, Māris Nuķis ), bet trešie ar 30 zivīm un 60 kg finišēja “Capital Carp” (Jānis Karlsons, Armīns Gudrovics ).

Big fish Carpio vīru maigajās rokās. 

Pie lielākās zivs un 100 eiro balvas no “Sakret” tika komandai “Carpio”, kas jau prmajā naktī izvilka 9.4 kg smagu karpu. Šo rezultātu nevienam pārspēt neizdevās, tomēr bija vēl arī viena septiņniece, viena karpa mazliet zem 7 kg, kā arī vairākas zivis ap 5 kg. Kopumā komandas izvilka 385 ieskaites zivis (smagākas par 1,5 kg) jeb 850 kg.

Sver Sakret lomu. Šoreiz viss kārtībā, taču bija arī komandas, kuru zivis no rīta svērušas  1600 g, bet vakarā, tiesnešiem sverot, – vairs  tikai 1475 g.  

Jaatzīmē, ka sacensības vēroja Latvijas izlases treneris Oļegs Ružickis. Drīzumā šeit pat lasiet sarunu ar viņu, kā arī ar vienu no sacensību dalībniekiem.

Arī pēdējais – trešais – čempionāta posms norisināsies Baļotes ezerā no 15. līdz 18. augustam.

k06

Trešais komandas Amigo Carp dalībnieks Artjoms

Vairāk bildes un sacensību protokoli,pieejami Baļotes ezera facebook lapā https://www.facebook.com/balotesezers/ 

About Juris Šteinbergs

Makšķernieks, maketētājs, mājas lapas administrators, IT pusspeciālists, grafomāns
Šis ieraksts tika publicēts karpas, Sacensības ar birkām , , , , , , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.