Kurš esi tu?

Nenopietni, brīžiem trāpīgi, brīžiem diskutabli  makšķernieku raksturojumi, atrasti interneta dzīlēs. Autors nezināms (vismaz pagaidām)

 

Skopulis. Ķer un ēd visu. Par makšķerēšanas noteikumiem neinteresējas. Reizēm arī pārdod vai iemaina lomu pret kaut ko. At­kritumus vāc, lai nenodotu savu makšķerēšanas vietu, vai arī ar domu, ja nu saimniecībā noder. Par copes vietām un knifiem dziļdomīgi klusē. Ķer tikai sev zināmās slepenās vietās, izmantojot tikai sev zināmu metodi. Mak­šķe­rēšanas karti parasti nevar atļauties. Tāpat nevar atļauties makšķerēt maksas ūdenstilpēs. Nav apmierināts, ja neko nav noķēris.

biznesmenis

Biznesmenis. Uz copi brauc pēc gaļas. Vispirms rūpīgi izrēķina, cik izmaksā konkrētais makšķerēšanas process. Pēc tam izdomā, kā atpelnīt ieguldījumus. Pa­rasti jēdzienu par atļauto loma lielumu ignorē. Lomu mēdz notirgot kādam, sev paturot vien pāris ēdienreizēm. Makšķe­rē­šanai izmanto pārbaudītas, stabilas metodes. Makšķerēšanas karti lieto. Interesējas par to, kur un kas ķeras. Izvēlas vietas, kur ķeras īpaši labi un kur var daudz saķert, lai atpelnītu. Pamatā izmanto copes vietas, par kurām nav jāmaksā. Mēdz atstāt aiz sevis atkritumus. Ļoti neapmierināts, ja nav noķēris plānoto daudzumu.

Badmira. Ķer un bāž maisā visu, kas kaut mazliet atgādina zivi. Ķer, kamēr ķeras. Ko darīt ar saķerto, domā pēc makšķerēšanas. Reizēm pamanās maisā iebāzt to, kas nav zivs, un arī to, kas «nevienam nepieder». Iz­teik­ti interesējas par to, kur, kas un uz ko ķeras. No makšķerēšanas noteikumiem ievēro tikai to, ka ir vajadzīga makšķerēšanas karte. Izmanto jebkādas zivju ķeršanas metodes. Domā, kā apmānīt inspektoru un maksas ūdenstilpes administrāciju. Necieš citus makšķerniekus, jo viņi ir tie, kas izķer visu. Necopes gadījumā krīt dziļā depresijā. Uzskata, ka atkritumi sapūs tāpat.

fishing-joke-4

Ziemassvētku vecītis. Viņiem ir saraksts ar tām zivīm, kas ir jāķer un cik no tām jāiedod sievasmātei, māsai un priekšniekam. Makšķerēšanas karte ir, noteikumus reizēm pārlasa, atļautās normas ņem vai neņem vērā, vadoties pēc saraksta. Streso, kamēr nav saķēris plānoto daudzumu.

sportists

Sportists. Pēc dažu citu makšķernieku domām, gestapovietis, kas spīdzina zivis, jo ķer un atlaiž. Reizēm gan pa­ņem sev kaut ko vakariņām. Mēdz izmantot maksas ūdenstilpes. Savā lokā pieņem tikai pārbaudītus un uzticamus kadrus. Informā­ciju par copes vietām tur noslēpumā. Interesējas par copes knifiem. Pamatā ievēro noteikumus un tīrību sev apkārt. Sevišķi nepārdzīvo, ja nav izdevies ko noķert. Tā vietā priecājas par labi pavadītu laiku pie ūdeņiem.

jurists

Jurists. Ļoti rūpīgi studē makšķerēšanas noteikumus, meklē veidus, kā tos apiet. Savu jurista prasmi pārbauda diskusijās ar inspektoriem vai ar citiem makšķerniekiem. Vienmēr uzskata, ka rīkojies pareizi. Atkritu­mus reizēm aiz sevis savāc. Meklē vainīgos gadījumos, kad nav izdevies ko noķert.

novators2

Likumpaklausīgais. Ķer tikai to, kas atļauts konkrētajā brīdī. Ievēro noteikumus, mērus, daudzumu. Zivis ķer tikai ar atļautām metodēm. No eksperimentiem izvairās. Atkritumus savāc. Parasti beidz makšķerēt tad, kad ir noķerts atļautais daudzums. Klusējot sa­mierinās ar to, ka nav nekas noķerts.

Plātīzers. Reizēm nezina, kāda īsti tā zivs izskatās. Bieži vien ar makšķerēšanu nodarbojas, atpūšoties uz dīvāna pie televizora, dzerot alu un sūkājot voblu. Pēc paša domām, vienīgais mak­šķernieki, kurš zivis noķer vienmēr, vienmēr godprātīgi ievēro noteikumus un savāc aiz sevis atkritumus.

fishing-joke-5-atputnieks

Atpūtnieks. Makšķerē vienalga kur, vienalga ko, ar vienalga kādu metodi. Galvenais, lai ir laba kompānija un daudz laba «cepuma». Apzinīgākie pārlasa noteikumus un savāc aiz sevis atkritumus. Neņem pierē, ja neko nenoķer. Galvenais, ka ir bijis labs pasākums.

novators

Novators. Eksperimentē ar ēsmām, aprīkojumu un vispār visu makšķerēšanas procesu. Labprāt dalās pieredzē, neslēpj makšķerēšanas vietas un knifus. Ievēro noteikumus, savāc atkritumus. Sevišķi nepārdzīvo, ja nav izdevies ko noķert, galvenais bija kaut ko notestēt un labi pavadīt laiku.

Pēc interneta materiāliem