Kas māk, tam nāk!

Šoreiz stāsts nebūs par mani. Man tādi kukaiņi tikai sapņos rādās.

Daugavas līdaka un tās savaldītājs Alekejs Ponomarjovs.

Daugavas zaļsvārce un tās savaldītājs Aleksejs Ponomarjovs.

Veiksmīgais makšķernieks ir jēkabpilietis Aleksejs Ponomarjovs (makšķernieka karte Nr. GK030225). Veiksme viņam uzsmaidīja 10. maijā plkst 19.30 Daugavā augšpus Jēkabpils spiningojot no krasta. Cīņa ar 11,7 kg smago un 127 cm garo makanu ilgusi 35 minūtes.

Aleksejs stāsta, ka līdaka nākusi kā baļķis, bez rāvieniem.  Tā bija iekārojusi Minnow Spro vobleri ar darba dziļumu 2,5 m. Cīņā ne mazāk svarīgu lomu spēlējis arī Volf kāts un 0,28 mm Pro Power pītā aukla (par spoli uzprasīt aizmirsu).  

Aleksejs spiningo vairāk nekā 20 gadus.  Līdz šim lielākā līdaka bijusi 9,8 kg. Viņa kontā ir arī citas trofejas – 17,5 kg sams un 7,2 kg mežavimba. Aleksejs lielākoties spiningo no krasta, un Daugava augšpus Jēkabpils ir viņa iemīļotais copes areāls.

Iepriekšējais sama rekords labots par 400 gramiem.

Iepriekšējais Alekseja personīgais sama rekords labots par 400 gramiem.

Papildināts 25. jūnijā

22. jūnijā Aleksejs savā rekordu tabulā varēja izdarīt jaunu ierakstu. Apmēram tai pašā vietā, kur iepriekš tika noķerta rekordlīdaka, viņš ar spiningu izvilka 17,9 kg smagu un 141 cm garu samu.

About Juris Šteinbergs

Makšķernieks, maketētājs, mājas lapas administrators, IT pusspeciālists, grafomāns
Šis ieraksts tika publicēts Cope, Daugava, līdaka, sams, spiningošana, Trofejas ar birkām , , , , , , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.